Tort de ciocolata cu cappucino

de Roxanarad in Torturi, 28 Aug 2012 | 4631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic cappucino
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml smantana de frisca
  • 200 gr ciocolata alba menaj
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (sau esenta de vanilie)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cappucino:

Blatul: Cernem intr-ul bol praful de budinca, faina, praful de copt si cappucino. Batem albusurile pana devin spuma tare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile. Incorporam treptat ingredientele uscate in pandispan, apoi turnam intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins aproximativ 30 minute, pana ce blatul este copt in totalitate (incercam cu o scobitoare). Scoatem din tava tortul si il lasam sa se raceasca.

Crema: Punem pe foc smantana, zaharul vanilat si ciocolata taiata cubulete, si amestecam usor pana se topeste ciocolata (avand grija sa nu fiarba smantana). Luam de pe foc si mai amestecam din cand in cand pana se raceste complet.

Incepem sa frecam untul (pe care l-am tinut la temperatura camerei), la viteza mica a mizerului, incorporand treptat si zaharul praf. Dupa ce am pus tot zaharul, frecam la viteza mare aproximativ 8-10 minute, pana ce devine o spuma cremoasa. Trecem din nou la viteza mica, si incorporam smantana cu ciocolata.

Ansamblare: Taiem blatul in 3 felii. Impartim crema in 3 parti egale di o distribuim uniform, atat intre straturi, cat si pe deasupra.

.....GATA!!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La taierea blatului raman niste firimituri, pe care eu le-am facut mici mici si le-am folosit la ornat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cappucino" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata